Yhteystiedot

Hoitola Preventio

Vaihtoehtoinen ja holistinen terveydenhoito

Laukontori 6 B
33200 Tampere


+358503714442

preventio@preventio.fi

YhteistyökumppanitEasyFit Tampere Keskusta

EasyFit Kangasala

EasyFit Ylöjärvi

Earthing Jooga

Earthing
- Maadoittuminen - mitä se tarkoittaa?

Ihmiset ovat ajautuneet kauas luonnosta ja sillä on suurella todennäköisyydellä vaikutusta nykyisiin sairauksiin ja fyysiseen epätasapainoon.

Unet ovat kortilla, olemme uupuneita ja kiireisiä. Oleskelemme paljon sisätiloissa. Osa meistä ei liiku tarpeeksi, osa taas stressaantuu liiallisesta itsensä piiskaamisesta. Syömme vähäravinteista ruokaa ja epäsäännöllisesti. Elämme liiaksi negatiivisten asioiden ympäröimänä.
Ei ihme, että elämässä on pysyvä rytmihäiriö.

Kesä on parasta aikaa maadoittumiselle.


Sitten hiukan tuntikuvauksesta...

Ayurveda käsittää kolme pääperiaatetta luonnon toiminnasta. Niitä kutsutaan nimellä dosha. Nämä kolme doshaa toimivat koko luonnossa niin mielessä kuin ruumiissakin. Näiden doshien tasapaino ihmisessä on hyvän terveyden ja tasapainoisen, valppaan mielen edellytys. Se, mikä dosha, eli vata, pitta tai kapha hallitsee ihmistä, saa aikaan persoonallisuuden eri piirteet. Jo syntymästä lähtien se määrittää tyyppimme, mielihalumme ja vastenmielisyytemme, heikkoutemme ja vahvuutemme.

Earthingjoogassa maadoitutaan hathasta, vinyasasta ja yinistä tutuilla asanoilla.
Vata-tyypille on tasapainottavaa juurtua jaloillaan maahan Warrior- ja Downward dog-asanoilla ja tonkia maata varpaillaan.
Pitta taas tulisena viilentyy lempeästä yin-venyttelystä ja backbend-asanoista.
Kapha vaatii lämmittelyä Sun salutation-asanoilla.
Eli jokaisella doshalla on maadoitusjoogassa oma tasapainottava meininki ja tietäessäsi oman doshasi, voit keskittyä hieman paremmin juuri niihin asanoihin.Dogen, Zenin Soto - koulukunnan perustaja totesi:
"Kuka väitti ihmisille, että mieli tarkoittaa ajatuksia, mielipiteitä, mielikuvia ja käsitteitä?
Mieli tarkoittaa puita, aidanpylväitä, kattotiiliä ja ruohoa.*

Kuvateksti