Yhteystiedot

Hoitola Preventio

Vaihtoehtoinen ja holistinen terveydenhoito

Laukontori 6 B
33200 Tampere


+358503714442

preventio@preventio.fi

YhteistyökumppanitEasyFit Tampere Keskusta

EasyFit Kangasala

EasyFit YlöjärviLYMFAJÄRJESTELMÄN RAKENNE

 

Imusuonisto on imusolmukkeiden ja imusuonten muodostama elinjärjestelmä. Imuneste eli lymfa koostuu hiusverisuonista solujen väliseen tilaan tihkuneesta veriplasmasta, joka imeytyy imuhiussuoniin. Samalla imuneste kuljettaa takaisin verenkiertoon verestä kudosnesteeseen joutuneet proteiinit sekä imusolut.

Imusuonien rakenne muistuttaa laskimoiden rakennetta. Imujärjestelmän toiminta rinnastuu muutenkin paljolti verenkiertojärjestelmän toimintaan. Sillä ei ole kuitenkaan käytössään samanlaista pumppua kuin mikä sydän on verenkierrolle. Imunestettä syntyy, kun valtimopuolen hiussuonista suodattuu pois enemmän nestettä kuin laskimopuolen hiussuoniin imeytyy takaisin.

Imunesteen kiertoa ylläpitävät imusuonten seinämien sileät lihakset sekä sidekudos. Lisäksi imunesteen virtaukseen vaikuttavat painovoima, luustolihasten liikkeet sekä viereisten valtimoiden painepulssit - liikkuminen siis edistää imunesteen virtausta.

Erilaiset tekijät kehossa hidastavat lymfan toimintaa. Näitä ovat puutteellisen ravinnon lisäksi vähäinen liikunta, yksipuoliset työasennot ja liikarasittuminen, kylmyys ja veto, puristavat vaatteet, lääkkeet, raskaus, leikkausten aiheuttamat muutokset, stressi ja masennustilat. Myös kehon happoemästasapainolla on oma merkityksensä.

LYMFAN TEHTÄVÄ

Imusuoniston tehtäviin kuuluu erilaisten aineiden kuljetus kudoksista verenkiertoon.Imusolmukkeet toimivat siis bakteerien ja ihmiskeholle haitallisten tai vieraiden ainesosien suodattimina. Imusolmukkeissa syntyy myös imusoluja eli lymfosyytteja.

Imujärjestelmän kautta syntyvä neste kulkee imusolmukkeiden läpi ja puhdistuu niissä vieraista aineista, kuten kudoksista tulleista bakteereista, viruksista jne.

Imusolmukkeiden tehtävä on huolehtia ihmisen immunologisesta vastustuskyvystä.Vieraat aineet jäävät imusolmukkeisiin, missä kosketus elimistön immuunijärjestelmän solujen kanssa saa aikaan sen, että elimistön puolustusmekanismit aktivoituvat.

Kerääntyneet kuonat kehossa aiheuttavat nesteen kertymistä ja selluliittia ja sitä kautta painonnousua, allergioita, iho-oireita, flunssakierteitä, ummetusta, ruoansulatusvaivoja, hiivasyndroomaa ja monen moista muuta kiusallista vaivaa.

Lymfahoito moninkertaistaa imunestekierron jo yhden käsittelykerran jälkeen. Se lisää vastustuskykyä aktivoimalla immunologisia prosesseja kehossa. Lymfahoito vaikuttaa autonomiseen hermostoon eli se tuo helpotusta mm. unettomuuteen , stressiin ja allergioihin.