Yhteystiedot

Hoitola Preventio

Vaihtoehtoinen ja holistinen terveydenhoito

Laukontori 6 B
33200 Tampere


+358503714442

preventio@preventio.fi

YhteistyökumppanitEasyFit Tampere Keskusta

EasyFit Kangasala

EasyFit Ylöjärvi

YIN-Jooga


RESTORATIIVINEN YIN JOOGA on aktiivisen lihasperäisen työskentelyn ja kaikenlaisen fyysisen harjoittelun ja ponnistelun (yang) vastakohta ja  tarpeellinen mielen ja kehon  tasapainottaja. 

Yinjoogassa tehdään pitkäkestoisia, passiivisesti venyttäviä asanoita, joissa ollaan liikkumatta useiden minuuttien ajan. Asanoissa ei mennä äärivenytyksiin, ja ne tehdään huolellisesti linjattuina ja tuettuina siten, että lihakset rentoutuvat, mutta nivelet eivät kuormitu haitallisesti. Tukien avulla elimistöön saadaan paine, joka elvyttää sidekudosten aineenvaihduntaa, huoltaa niveliä, parantaa sisäelinten toimintaa, stimuloi meridiaaneja ja tyynnyttää hermostoa. Harjoitukset tehdään rauhallisesti, tietoisesti hengittäen ja painovoimalle antautuen. Ne ovat meditatiivisia ja restoratiivisia - kehon omat voimavarat palauttavia - ja opettavat hellittämään ja päästämään irti, jolloin pääsee jatkuvan tekemisen ja suorittamisen maailmasta puhtaan olemisen ja hyväksymisen tilaan: tulee läsnäolevaksi omassa kehossaan. Harjoituksen aluksi levähdetään hetkeksi meditaatioon, ja harjoituksen aikana voidaan soittaa hiljaista musiikkia.

YINjooga sopii kaikille, sillä tukien avulla asentoja voi säätää yksilöllisten tarpeiden mukaan. Keholle ja mielelle kannattaa antaa aikaa tottua ei-suorittavaan, passiiviseen harjoitukseen ja ottaa tavaksi käydä harjoituksissa säännöllisesti.Välineet 2 kpl blokkeja ja joogavyö. Ei pakolliset mutta hyödylliset :)